Συγκλονίζει η μαρτυρία του φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς από μέλη της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή στους Αμπελόκηπους. Οι γονείς του μιλούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά ληστείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος φοιτητής έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην περιοχή των Ελληνορώσων, λίγες ώρες έπειτα από την επίθεση που είχε σημειωθεί, με μπογιές και βαριοπούλες, στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Μιλώντας στον Alpha από το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται, ο 24χρονος μίλησε για την άγρια επίθεση που δέχθηκε:

«Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα, Με χτυπούσαν με μπουνιά και κλωτσιά στο κεφάλι».

Τι καταγγέλλουν οι γονείς του 24χρονου

Ο πατέρας του φοιτητή περιέγραψε επίσης τις σκηνές που έζησε ο γιος του κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας μετά ληστείας».

«Τον κυνήγησαν λοιπόν και οι τρεις τον έδειραν και ήρθε ένας τέταρτος και τον έκλεψε, παίρνοντάς του την τσάντα, με ό,τι είχε μέσα, όλα του τα στοιχεία. Είχε μέσα φωτογραφική μηχανή, μεζούρες, σχέδια, τηλέφωνο, κλειδιά και δεν ξέρω τι άλλο. Του τράβαγε την τσάντα και τον έσερνε. Όλα αυτά στις οδούς Παπαδά και Κουσιανόφσκυ. Επειδή έτρεξε να φύγει, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ από τα γραφεία μέχρι εκεί που τον έπιασαν, είναι δυο παράλληλοι δρόμοι της Μεσογείων.. μετά ανέβηκαν τρία άτομα σε ένα μηχανάκι και έφυγαν»

Και η μητέρα του φοιτητή εξήγησε:

«Τον κυνήγησαν αρκετά και έτρεχε το παιδί. Και ξεφύτρωσαν και άλλοι από γύρω, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μαζεύτηκαν και τον χτύπησαν και τον σέρνανε στην Παππαδά, τέσσερα τετράγωνα και του λέει θα πάμε στα γραφεία κτλ, εσύ μας έσπασες τα γραφεία και κάτι τέτοια και βρισιές κτλ. Και τον χτυπούσαν κάτω με κλοτσιές, γροθιές στο κεφάλι με σκοπό να τον σκοτώσουν. Γιατί την γλίτωσε εκ θαύματος», δήλωσε από τη δική της μεριά η μητέρα του.

Πηγή: Crashonline.gr