Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίστηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής σε τέμενος στην Πόλη του Κεμπέκ. Σύμφωνα με μάρτυρα, δύο ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλλαν στο τέμενος, όπου υπήρχαν περίπου 50 άτομα -ανάμεσά τους και παιδιά- γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά τους πυροβολισμούς, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και ανέφερε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς να δώσει αριθμούς.

Quebec-web2

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, είδε την αστυνομία με βαρύ οπλισμό να μπαίνει στο τέμενος μετά το επεισόδιο ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ετιέν Ντογιόν αρνήθηκε να δηλώσει εάν υπήρχε κάποιος ένοπλος στο κτίριο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του τεμένους δήλωσε ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής, ενώ άλλος μάρτυρας είχε πει νωρίτερα ότι οι ένοπλοι που εισέβαλλαν στο τέμενος, όπου βρίσκονταν 40 άτομα, ήταν τρεις.

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, χαρακτήρισε την επίθεση, ως “τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων.” “Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου,” δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Από την πλευρά του, ο τοπικός πρωθυπουργός της επαρχίας του Κεμπέκ στον Καναδά, χαρακτήρισε την επίθεση στο τέμενος ως “τρομοκρατική πράξη.”

Πηγή: ΕΡΤ – ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters