Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας έγινε θέμα συζήτησης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
«Σε αντίθεση με όσα ακούμε συνεχώς, εδώ και χρόνια, για την περιβόητη ανάπτυξη που θα έρθει και θα λύσει δήθεν το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, στην πραγματικότητα στον Νομό Λάρισας, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ φτάνουν τους 25.000, εκ των οποίων 10-11% δικαιούται το ισχνό επίδομα των 361 ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, στην εισηγητική του ομιλία, ενώ υποστήριξε πως ανεπίσημα οι άνεργοι είναι πολλοί περισσότεροι.
Ο κ. Τσιαπλές επισήμανε πως το ΕΚΛ θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και θα αγωνίζεται «να σταματήσουν να πληρώνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών. Σε δηλώσεις του σήμερα, κάλεσε τους εργάτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.