Αναρωτηθήκατε ποτέ, πώς θα είναι η ζωή στο μέλλον; Αν ο άνθρωπος θα είναι πιο χαρούμενος ή πιο λυπημένος; Πώς θα επικοινωνεί με τους φίλους του, πώς θα ζεσταίνει το σπίτι του, πώς θα γιατρεύει την αρρώστια του;
Οι μικροί επιστήμονες του ipaizo σας πρόλαβαν και δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματά σας! Τα παιδιά σκέφτηκαν, ονειρεύτηκαν, σχεδίασαν και κατασκεύασαν τα μηχανήματα, που θα χρησιμοποιεί ο άνθρωπος του μέλλοντος. Μηχανήματα, που θα έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: την τεχνητή νοημοσύνη, θα είναι έξυπνα και θα μπορούν να αφουγκράζονται τις ανάγκες των ανθρώπων και θα βρίσκονται στην υπηρεσία τους.
Όλα αυτά θα παρουσιαστούν σε μια μεγάλη διαδραστική έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που θα περιλαμβάνει εφευρέσεις των παιδιών για την πόλη του μέλλοντος, φτιαγμένες από απλά υλικά έως και αληθινά ρομπότ, κατασκευασμένα από τα ίδια τα παιδιά. Τα εγκαίνια της πρωτότυπης αυτής έκθεσης, που θα ταξιδέψει τον επισκέπτη στο μέλλον, έγιναν χθες.
Η έκθεση, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και πάνω, καθώς και ενήλικες, θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι από τις 6.30 έως τις 9.30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο.