Αερογέφυρα ζωής στήθηκε τη νύχτα μεταξύ του Νοσοκομείου Βόλου και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει η λήψη και η μεταφορά των ζωτικών οργάνων της 56χρονης Άννας Καλογήρου, που διαπιστώθηκε πως ήταν εγκεφαλικά νεκρή.
Η 56χρονη εισήχθη πριν λίγες μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο και οι γονείς της έλαβαν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της. Ενημερώθηκαν άμεσα ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Παράλληλα, τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας το αρμόδιο ιατρικό επιτελείο του Νοσοκομείου Βόλου. Χθες αργά το βράδυ μετέβη στο «Αχιλλοπούλειο» κλιμάκιο γιατρών από το Ιπποκράτειο για τη λήψη των οργάνων.
Η αδελφή της Άννας Καλογήρου, μίλησε από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, στην TRT, για την επιθυμία της 56χρονης, να προσφερθούν τα ζωτικά της όργανα, σε περίπτωση που επέρχετο το μοιραίο!
Δείτε το Video στο κανάλι μας στο youtube










