Με έμμεσο τρόπο οι πρωτεΐνες των εντόμων μπαίνουν στην
ανθρώπινη διατροφική αλυσίδα. Αυτό προκύπτει από τη
σημερινή επιστημονική ημερίδα στο τμήμα Γεωπονίας
Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα την αντικατάσταση του
ιχθυάλευρου από την πρωτεΐνη των εντόμων, στις
ιχθυοτροφές. Όπως επεσήμαναν οι επιστημονικοί υπεύθυνοι
του έργου, με τη συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζεται η
κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ
μακροπρόθεσμα συμπεραίνεται ότι η πρωτεΐνη των εντόμων
θα καλύψει τις παγκόσμιες διατροφικές ανάγκες, καθώς ο
πληθυσμός της Γης αυξάνεται και οι φυσικοί της πόροι
περιορίζονται.
Δείτε το Video στο κανάλι μας στο youtube