Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, προκάλεσε ανθρώπινα θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, Ταλάλ Μπαραζί.

Τουλάχιστον 4 ένστολοι του συριακού στρατού έχασαν τη ζωή τους από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Χομς, μεταξύ των οποίων κι ένας στρατηγός, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κάνει λόγο και για δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση με 59 πυραύλους τύπου «Τόμαχοκ», από δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο Θάλασσα κατέστρεψε ολοσχερώς την συριακή αεροπορική βάση, στη Χομς.

Από την συγκεκριμένη βάση, απογειώνονταν και επιχειρούσαν πολεμικά αεροσκάφη τύπων Sukhoi 22, Sukhoi 24 και Mig 23.

Μεμονωμένη ενέργεια
Η πυραυλική επίθεση ήταν μία «μεμονωμένη ενέργεια», σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού στρατού που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, που δεν αναμένει περαιτέρω κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο ίδιος αξιωματούχους, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, τόνισε στο Reuters που το χτύπημα δεν συνιστά σημαντική μετατόπιση της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, στην διεθνή «σκακιέρα».

syria

Νωρίτερα είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι υπάρχουν μόνο υλικές καταστροφές από τα πυραυλικά πλήγματα στο δίκτυο al-Mayadeen κι είχε αναφέρει πως δεν φαινόταν να υπήρχαν μεγάλες ανθρώπινες απώλειες.

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς.
syria01 syria02
«Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δεν θα αλλάξουν», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. «Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία», πρόσθεσε.
syria03
Ο ίδιος σημείωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Πηγη crashonline.gr