Από το Δήμο Βόλου στην Ερμού – Κουμουνδούρου και στην παραλία

Τετραήμερο αποκριάτικο πρόγραμμα για την ψυχαγωγία των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, από την Παρασκευή 24 έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.

«Ο σχεδιασμός βασίζεται στη συμμετοχή, στη συλλογική προσπάθεια των τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και στη δημιουργικότητα των τοπικών σχολών χορού, που στηρίζουν με το δυναμικό και το ταλέντο τους την προσπάθεια του Δήμου Βόλου. Με ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα την τοπική γαστρονομία, που αφορά την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, προσθέτοντας ο Δήμος Βόλου δράσεις καρναβαλικές και τις υπόλοιπες ημέρες του τριημέρου, δημιουργείται ένα σύνολο εκδηλώσεων ικανού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συνόλου του κοινού που επιθυμεί να αποδράσει από τον τόπο κατοικίας του για να γιορτάσει τις Απόκριες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Το γιορτινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 24/2/2017 το απόγευμα, όπου στον πεζόδρομο Ερμού με Κουμουνδούρου, από τις 6.00 έως τις 12.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν απανωτές συναυλίες με τους: Flash Back Band, Bloody Mary και Old Friends. Παράλληλα θα υλοποιούνται παραστάσεις «δρόμου» με ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ για μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια των μουσικών δρώμενων.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στο ίδιο σημείο του κέντρου της πόλης, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα με συναυλία σε ρυθμούς καρναβαλιού από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική από του Jacks και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί προς τα μεσάνυχτα με τους Battuta. Από την έναρξη έως και τη λήξη των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιούνται παραστάσεις από ξυλοπόδαρους και επιδείξεις εναέριων ακροβατικών.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, η στολισμένη παραλία του Βόλου θα φιλοξενήσει βολιώτες και επισκέπτες σε μία γιορτή που θα ξεκινήσει από τις 12.30 το μεσημέρι μου μουσική γνωστών DJ της πόλης, θα ακολουθήσει στις 5.00 το απόγευμα έως τις 7.00 χορευτική παράσταση από τους χορογράφους και τους μαθητές των τοπικών σχολών χορού, στις 7.30 το βράδυ καθηγητές χορού θα παραδώσουν μαθήματα χορού στο κοινό και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με πάρτι για όλο τον κόσμο με 4 Dj, που θα «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους και θα ανεβάζουν τη γιορτινή διάθεση και το κέφι.

Για την Καθαρή Δευτέρα (27/2/2017) στην παραλία του Βόλου, μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και παράλληλα με το πάρκο, θα στηθεί μπουφές με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και ποτά, ενώ το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης για τα Κούλουμα έχει αναλάβει ορχήστρα με τους Δημήτρη Γακιόπουλο και Άρτζυ Λύτρα. Στο βιολί ο Χρήστος Δασκαλόπουλος. Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό και αποτελούν προσφορά του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και των χορηγών της εκδήλωσης.
apokries

Καρναβαλικές στολές

Για τον καιρό της κρίσης με δεδομένες τις οικονομικές αδυναμίες των δημοτών, καρναβαλικές στολές από το αποκριάτικο βεστιάριο που ξεκίνησε από το 2016 να δημιουργεί ο Δήμος Βόλου, θα διατεθούν στο κοινό με δωρεάν ενοικίαση.

Τη διαδικασία της διάθεσης των στολών θα υλοποιήσει ο αρμόδιος για τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις φορέας του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίουέως και την Παρασκευή 24/2/2017, από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι, οι δημότες μπορούν να επισκέπτονται το Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής (Κουταρέλια με Ρήγα Φεραίου) και να προμηθεύονται τις στολές της αρεσκείας τους, με μόνη υποχρέωση την επιστροφή τους, σε ημερομηνία που θα ζητηθεί από τους υπευθύνους.

Από το Βεστιάριο θα διατεθούν από 500-550 στολές για μικρούς και μεγάλους.
Πηγη taxydromos.gr