Δυο ελληνικές παραλίες των Βορείων Σποράδων συγκαταλέγονται στις 50 καλύτερες της Ευρώπης για το 2017, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Sunday Times», το οποίο βασίστηκε σε έρευνα των αναγνωστών και στις εντυπώσεις που αποκομίζουν οι χιλιάδες επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην πρώτη θέση κατάταξης καταγράφεται η παραλία Άγιος Κωνσταντίνος Γλυφονέρι στη Σκόπελο, και στην έβδομη αντίστοιχα η παραλία Μάραθα της Σκιάθου, δίνοντας το στίγμα των Βορείων Σποράδων σε διεθνές επίπεδο.

Η λίστα κατάταξης των «Sunday Times» για τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης διαμορφώνεται ως εξής: Άγιος Κωνσταντίνος Γλυφονέρι Σκόπελος, Βουτούμι, Αντίπαξοι, Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα, Γιδάκι, Ιθάκη, Ναυάγιο, Ζάκυνθος, Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία, Μάραθα Σκιάθος, Παλιόρεμα, Μήλος, Αμπέλι, Φολέγανδρος, Σεϋχέλλες, Ικαρία, Σούγια, Κρήτης.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πολυβραβευμένη παραλία Μάραθα της Σκιάθου καταγράφονται στη λίστα με τις καλύτερες της Ευρώπης, ενώ όπως επισημαίνουν επαγγελματίες του νησιού, το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι σταθερό και τα μηνύματα που προέρχονται από τις διεθνείς εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει το νησί επί σειρά ετών είναι εξίσου θετικά.
Πηγη taxydromos.gr