Με σημερινή  που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να κηρύξουν τους Δήμους Αλοννήσου της Π.Ε Μαγνησίας και Κύμης-Αλιβερίου της Π.Ε Εύβοιας, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεση διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρής και μεγάλης διάρκειας χιονόπτωση), που ξεκίνησαν στις 6 και 7 Ιανουρίου 2017 αντίστοιχα.

Δείτε εδώ

Νεκρός 75χρονος στην Αλόννησο δεν άντεξε τον παγετό

Τον άτυχο άντρα εντόπισε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γειτόνισσά του. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, ωστόσο τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, της τοπικής αστυνομίας και του δήμου Αλοννήσου δίνουν μάχη λόγω του καιρού, προκειμένου να προσεγγίσουν την κατοικία του θανόντος. Ο 75χρονος,  Άγγλος στην καταγωγή όπου διέμενε μόνιμα στο νησί τα τελευταία χρόνια,  αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, στάθηκε όμως αδύνατο να αντέξει τον παγετό και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο χιονιάς έχει σαρώσει το νησί της Αλοννήσου, το χιόνι σε αρκετά σημεία ξεπερνά τα 80 εκατοστά και έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ενώ έχει καλύψει τους δρόμους, μέχρι και την παραλία.

 

 

Νεκρή 95χρονη στη Σκόπελο

Την ίδια ώρα, άλλη μία μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στη Σκόπελο, όταν υπερήλικη γυναίκα εξέπνευσε στο σπίτι της στη Γλώσσα Σκοπέλου. Πρόκειται για 95χρονη, η οποία εξέπνευσε ενώ βρίσκονταν μέσα στη μονοκατοικία της. Οι συνθήκες ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί.