Την ισχυρή δέσμευσή της στην έμπρακτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επιβεβαιώνει η Alpha Bank, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την Υγεία», το οποίο διαχρονικά ενισχύει Μονάδες Υγείας σε όλη την Ελλάδα με ιατρικά μηχανήματα και υγειονομικό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε η Διοίκηση της Τράπεζας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η ένταξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών σε 6 δομές Υγείας στους Νομούς Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. H Τράπεζα άλλωστε την τελευταία διετία έχει στηρίξει νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας, με δωρεές ιατρικών μηχανημάτων, οχημάτων, αναλωσίμων και εξοπλισμού απαραίτητου για την αντιμετώπιση της Covid-19.

«Στην Alpha Bank, παράλληλα με το κύριο μέλημά μας για τη στήριξη της προόδου επιχειρήσεων και νοικοκυριών, θέτουμε στο επίκεντρο και την συνεισφορά μας στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Με το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την Υγεία” υποστηρίζουμε, εδώ και 8 χρόνια, το έργο των τοπικών ιατρείων, μέσα από τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού. Το 2021 ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, έχοντας επισκεφθεί συνολικά 70 νησιά, και τώρα ξεκινάμε τον δεύτερο κύκλο, εξοπλίζοντας δομές υγείας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πρώτος σταθμός του Προγράμματος, η περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς τα τελευταία χρόνια διατηρούμε στενή συνεργασία με τα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, την Υγειονομική Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ‘Μαζί’ μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων, στο σημαντικότερο αγαθό, αυτό της υγείας», δήλωσε ο Βασίλης Ψάλτης, CEO του Ομίλου Alpha Bank.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός δήλωσε: «Όλοι έχουμε δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η πρωτοβουλία της Alpha Bank “Μαζί, με στόχο την Υγεία” στην Ηπειρωτική Ελλάδα ξεκινά από τη Θεσσαλία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατ. Eυρώ για την ενίσχυση του κρατικού συστήματος υγείας. Με συνεργασία και συνέργεια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη, ενώνουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αναίρεση. Ανοίγουμε δρόμους. Αξίζει αυτή η πρωτοβουλία να βρει μιμητές».

Το 2021, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Μαζί, με Στόχο την Υγεία», κατά τον οποίο καλύφθηκαν οι ανάγκες συνολικά 70 νησιών, και με αφετηρία την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος, με στόχο τον εξοπλισμό και τη θωράκιση των μονάδων υγείας στην ηπειρωτική Ελλάδα, πάντα με γνώμονα τη στήριξη περιοχών και δομών, που λόγω γεωγραφικών ή άλλων περιορισμών, αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις.

Η Alpha Bank στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα

Σε μία ιδιαίτερη συγκυρία για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία, η επίσκεψη στη Θεσσαλία σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της Διοίκησης της Alpha Bank να σταθεί στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας στη διάθεση τους μία πληθώρα επιλογών για χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων και παροχή κεφαλαίων κίνησης.

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις επτά κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των Ευρώ 8 δισ. στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία. Άλλωστε, η Θεσσαλία, πέραν του πρωταγωνιστικού της ρόλου στον αγροδιατροφικό τομέα, διαθέτει ένα επιχειρηματικό δυναμικό που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό καινοτομίας και εξωστρέφειας, στους κλάδους του εμπορίου, του τουρισμού και της βιομηχανίας. Η κινητοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και δυναμική ανάπτυξη για την τοπική και εθνική οικονομία.

Ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε: «Η αποφασιστικότητα, η εξωστρέφεια αλλά και η ανθεκτικότητα της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλίας και ευρύτερα της ελληνικής Περιφέρειας, παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, αποτελούν λόγο αισιοδοξίας για το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Αποτελούν, ταυτόχρονα, και λόγο να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας ως Alpha Bank να στηρίξουμε την Προόδο των επιχειρήσεων στη χώρα μας, όχι μόνον των μεγάλων αλλά και των μικρομεσαίων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Η Θεσσαλία, μία δυναμική Περιφέρεια όπου συνυπάρχουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, ο ανεπτυγμένος αγροδιατροφικός τομέας, οι Υπηρεσίες, η Εκπαίδευση, ο Τουρισμός αλλά και η παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη νέα σελίδα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank στηρίζουμε ενεργά τις επιχειρήσεις, είτε για να αξιοποιήσουν τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων και να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα προς τη μεγέθυνση, τον εκσυγχρονισμό τους και την ομαλή μετάβασή τους σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης, είτε διαθέτοντάς τους κεφάλαια κίνησης προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ρευστότητας της περιόδου».

Η Alpha Bank αρωγός στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Ο Όμιλος της Alpha Bank δίνει σταθερά το «παρών» στην προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά την ανάπτυξη των υποδομών αλλά και τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Μεταξύ άλλων, τα τελευταία χρόνια, η Alpha Bank πρωταγωνιστεί στη χρηματοδότηση του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) συνολικού μήκους 238 χιλιομέτρων που διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας τον Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό, περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό στον Δρυμό της Πίνδου.

Επίσης, η Τράπεζα συμμετείχε στη χρηματοδότηση της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. για τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ από τις Ράχες του νομού Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας το τμήμα της Π.Ε.Ο. και από τον ισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού έως τον ισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς, συνολικού μήκους 264 χλμ.

Παράλληλα, η Alpha Bank διαθέτει μακρά σχέση με τους κορυφαίους ομίλους της Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, μεταξύ άλλων, στους τομείς του λιανικού εμπορίου, της βιομηχανίας, στην πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων, στις εξαγωγές τροφίμων και την ανανεώσιμη ενέργεια. Ειδικά για τους νομούς Λαρίσης και Μαγνησίας, μέσα από τα Καταστήματά της, η Τράπεζα εξυπηρετεί περίπου 168.000 Ιδιώτες και 1.100 Επιχειρήσεις, καλύπτοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές τους ανάγκες, ενώ για τις δύο παραπάνω περιοχές, το ύψος των χορηγήσεων της Τράπεζας κατά τη διάρκεια του 2021 έφτασε τα Ευρώ 616 εκατ.