Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν, το βράδυ, από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την πόλη της Καρδίτσας, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του δημάρχου της πόλης Φώτη Αλεξάκου, για μισή ώρα περίπου κεντρικοί δρόμοι της πόλης είχαν 30 πόντους νερού.

Ο κ. Αλεξάκος ανέφερε πως το νερό της νεροποντής που έπεσε, ήταν σε τέτοια μεγάλη ποσότητα, που ξεπέρασε τις δυνατότητες απορροής του δικτύου. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερα ήταν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε φρεάτια της πόλης.

Από την πλευρά της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μέχρι αυτή την ώρα δεν του αναφέρθηκαν προβλήματα, κυρίως από τον ορεινό όγκο.

Σε αντίθεση με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως η ισχυρή καταιγίδα δημιούργησε καταπτώσεις βράχων στα ριζά του Κόζιακα και στον ορεινό όγκο Πύλης -Καλαμπάκας, τις οποίες μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων κινήθηκαν άμεσα και αποκατέστησαν τα όποια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσίας Καρδίτσας χρειάστηκαν μέχρι αυτή την ώρα να επέμβουν σε 30 περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ υπήρξαν και δύο πτώσεις δένδρων χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές σε περιουσίες. Στα αξιοσημείωτα επίσης η μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αμπελικό από την πτώση κεραυνού!

KARDITSALIVE.NET_RAIN-2

Λιγότερα ήταν τα προβλήματα στην πόλη του Μουζακίου ενώ μικρής έντασης ήταν η βροχόπτωση στην περιοχή του Παλαμά και των Σοφάδων.

Πηγή:karditsalive.net

Καρδίτσα: Ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση κεραυνού

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ένας 27χρονος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Καρδιτσομάγουλας στο νομό Καρδίτσας, από χτύπημα κεραυνού που δέχθηκε, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, σήμερα αργά το απόγευμα, στο γήπεδο ποδοσφαίρου την ώρα της προπόνησης.

Ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο γήπεδο μαζί με τους συμπαίκτες του και τον προπονητή για την προπόνηση, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Είναι διασωληνωμένος στην εντατική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ