Με ένα ποδηλατικό καραβάνι σε χώρους πρασίνου της πόλης θα ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα οι παράλληλες εκδηλώσεις της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που οργανώνει (έως και τις 25 του μήνα) η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) σε συνδιοργάνωση και με άλλους φορείς.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί μία πρωτότυπη ποδηλατοβόλτα σε πάρκα, πλατείες και γειτονιές της Καρδίτσας με στόχο τόσο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου, όσο και τη ‘’γνωριμία’’ μας με ενδιαφέροντα σημεία της πόλης. Η ξενάγηση θα γίνει από την υπεύθυνη του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Καρδίτσας κ. Φωτεινή Λέκκα. Το ΄΄ραντεβού΄΄ για το ποδηλατικό καραβάνι δίνεται στις 6.00μ.μ. με αφετηρία το άλσος του Παυσιλύπου. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Παυσίλυπο (αναψυκτήριο) – ποδηλατόδρομος οδού Καμινάδων – πλατεία Καμινάδων – ποδηλατόδρομος οδού Μπούσδρα – οδός Καραγιαννοπούλου -ποδηλατόδρομος οδού Κ. Επισκόπου –πλατείες – οδός Τυρταίου – ποδηλατόδρομος Μπούσδρα – θερινός κινηματογράφος – επιστροφή από Μπούσδρα – Καμινάδων – Παυσίλυπο.

Ο Δήμος Καρδίτσας και η ΟικόΣφαιρα καλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτότυπη αυτή δράση ώστε όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι η Καρδίτσα αξίζει πραγματικά τον τίτλο της πόλης του ποδηλάτου, ότι διαθέτει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο οποίο μπορεί να κινηθεί κανείς με απόλυτη ασφάλεια, ότι λέμε ναι στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, σεβόμενοι το περιβάλλον, και το αποδεικνύουμε.
Για το 2016, εξάλλου, έχει επιλεγεί ως μότο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» το «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία» (Smart mobility. Strong economy) εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης των πόλεων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των μαζικών μέσων μεταφοράς, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.
Η Καρδίτσα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι σε όλη αυτή τη δράση, γι ΄ αυτό και στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα με την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.
Ελάτε όλοι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00μ.μ. στο Παυσίλυπο για να ξεκινήσουμε μαζί την ποδηλατοβόλτα σε χώρους πρασίνου της πόλης και επιστρέφοντας να κηρύξουμε και επίσημα την έναρξη της 16ης Οικολογικής Γιορτής.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ποδηλατοβόλτα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 23/9, την ίδια ώρα και με αφετηρία το ίδιο σημείο

Πηγή:ert.gr