Novartis: Πειστικές εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση από ΝΔ, Σαμαρά, Στουρνάρα (video)

Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο NOVARTIS. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά οτι σιωπούν μετά τη δημοσιοποίηση ιδιόχειρου σημειώματος του πρώην πρωθυπουργού προς τον Φρουζή. Παράλληλα επανέλαβε τα ερωτήματα προς τον Γιάννη Στουρνάρα αν και ποιές επιχειρηματικές σχέσεις είχε ο ίδιος με τη φαρμακευτική εταιρία. Για έλλειψη σοβαρότητας της κυβέρνησης κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν απόψε ότι με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτουν ακόμη ότι η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην Αίθουσα Τύπου ότι «Δεν μας κάνει λοιπόν καθόλου εντύπωση η σιωπή της, της ΝΔ αλλά και του εξαφανισμένου τις τελευταίες μέρες πρώην Πρωθυπουργού κυρίου Σαμαρά, ο οποίος μετά τους λεονταρισμούς και την ακατάσχετη φλυαρία των προηγούμενων εβδομάδων εντός και εκτός της χώρας, έχει μάλλον καταπιεί τη γλώσσα του. Ιδίως μετά την αποκάλυψη των προηγούμενων ημερών για το χειρόγραφο σημείωμα του προς τον κο Φρουζή. Αποκάλυψη που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ότι τον έχει συναντήσει μόνο μπροστά στις κάμερες».

Για «μηδενιστική αντιπολιτευτική γραμμή καθώς βρίσκεται σε δεινή θέση για το σκάνδαλο NOVARTIS» κατηγόρησε τη ΝΔ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και κάλεσε την Πειραιώς να δώσει πειστικές για τα νέα στοιχεία που ήρθαν στην επιτροπή της Βουλής και εμπλέκουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού στο σκάνδαλο. Για έλλειψη σοβαρότητας κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι «Οι μάρτυρες αυτοί είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου το 2013. Και τώρα έχουν φτάσει έγγραφα στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής ότι ζητούσε η εταιρία Novartis συνάντηση με τον τότε Πρωθυπουργό το 2014. Σε αυτές τις υποθέσεις λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, γιατί αυτό έχει αντανάκλαση στο σύνολο της δημόσιας ζωής και του πολιτικού συστήματος».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε: «Λέμε με πολύ μεγάλη καθαρότητα ότι από τα στοιχεία, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, προκύπτει μια πλήρης και καταιγιστική διάψευση όλων των ισχυρισμών του κ. Σαμαρά το προηγούμενο διάστημα. Ότι, δηλαδή, δεν συνάντησε ποτέ τον κ. Φρουζή ιδιωτικά, αλλά, παρ΄ όλα αυτά, ο κ. Φρουζής βρίσκεται να έχει στην κατοχή του ένα ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην Πρωθυπουργού».

Με αφορμή την αποκάλυψη από το Documneto της επιχειρηματικής σχέσης του Γιάννη Στουρνάρα με την NOVARTIS ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έθεσε το ερώτημα προς τον κ. Στουρνάρα «γιατί δεν θεώρησε σκόπιμο όλο το προηγούμενο διάστημα να αναφέρει τις επαγγελματικές του σχέσεις με την εταιρεία Novartis: «Αφού όμως ο κος Στουρνάρας δεν διέψευσε τα χθεσινά δημοσιεύματα οφείλει σήμερα να απαντήσει αν υπάρχουν και άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει με την εταιρεία και αν είχε ή έχει προνομιακές σχέσεις με τα διευθυντικά της στελέχη. Ερωτήματα που είναι βεβαίως κυρίως πολιτικού χαρακτήρα και δεν αφορούν το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Αυτό εξάλλου θα διερευνηθεί όπως αρμόζει από τα αρμόδια όργανα της βουλής και της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με το Documento o Γιάννης Στουρνάρας είχε υπογράψει με τη Novartis προκειμένου να παρέχει, έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου στη φαρμακευτική εταιρία. Σε δήλωσή του ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρει: «Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».

Τη θέση Στουρνάρα στήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη: «Ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει δημόσια θέση μπορεί να φαντάζει περίεργο για στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αλλά υπάρχει αυτό, συμβαίνει. Να δουλεύει κάποιος στον ιδιωτικό τομέα, πριν μπει στην πολιτική».

Για αποπροσανατολισμό του λαού έκανε λόγο ο γ.γ. του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον Παραπολιτικά FM είπε ότι «Μιλάμε στην ουσία και για συγκάλυψη, δεν πρόκειται να προχωρήσει αυτό, νομίζω ότι αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης απλά εντόπισε κάποια πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφαίρεσε από μέσα κάποιους που θα μπορούσαν να είναι και αυτοί για παράδειγμα ο κ. Κουρουμπλής. Αυτό γίνεται για μικροκομματικούς σκοπούς στην ουσία, γίνεται για αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού γίνεται για να κρύβουν άλλα προβλήματα».

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

 

The post Novartis: Πειστικές εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση από ΝΔ, Σαμαρά, Στουρνάρα (video) appeared first on ert.gr.Πηγή:ert.gr