Δεν πέρασαν παρά μόλις δύο εβδομάδες που υπήρξε συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοτικής πλευράς για ομαλοποίηση του εργασιακού βίου χωρίς απολύσεις και άλλα προβλήματα και η ένταση επανήλθε.

Το σωματείο εργαζομένων της SKOT Α.Ε., η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, αλλά και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, έχουν πραγματοποιήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, σειρά παρεμβάσεων για πολλά εργασιακά προβλήματα.

Με έντονο ύφος η ΟΕΧΒΕ αναφέρει για τις τελευτάιες εξελίξεις στην επιχείρηση: «Η διοίκηση της «SKOT A.E.» δεν καταλαβαίνει από συμφωνίες κυρίων !!! Από το Δόξα τώ Θεώ Βόηθα Παναγιά. Πραγματικά είναι απορίας άξιο η ανεκδιήγητη συμπεριφορά της Διοίκησης της SKOT A.E..

Μετά από μεγάλη προσπάθεια την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Εταιρείας – Σωματείου – Ομοσπονδίας – ΕΚΕΔΑ προκειμένου να υπάρξει επιτέλους ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για την εταιρεία και τους εργαζόμενους.
Μέσα από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι εργαζόμενοι οικειοθελώς ανέλαβαν σημαντικό κόστος για να διευκολύνουν στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Δυστυχώς 15 ημέρες μετά την κοινή συμφωνία ο εργοδότης ακολουθώντας μεθόδους «διαρρηκτών» κατά τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης 14 Μαρτίου 2018 που οι εργαζόμενοι δεν ήταν στην επιχείρηση απομάκρυναν σημαντικές μηχανές για το παραγωγικό έργο της εταιρείας.
Είναι καθαρό ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος για την καταστροφική πορεία που οδηγεί την επιχείρηση.

Συνεχίζοντας η ΟΕΧΒΕ επισημαίνει: «Πλέον πρέπει να είναι κατανοητό σε όλους ότι ο υπεύθυνος Διοίκησης της SKOT A.E. κυριαρχείται από συναισθήματα μίσους χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι τα συναισθήματά του πρωτίστως βλάπτουν τα συμφέροντα της επιχείρησης που ως κληρονομικό δικαίωμα διοικεί παρά το νεαρό της ηλικίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια άλλα μέλη της οικογενειακής επιχείρησης θα χαλιναγωγήσουν και θα συμμορφώσουν πριν το οριστικό τέλος της SKOT την αλαζονική συμπεριφορά αλλά ταυτόχρονα καταστροφική του κυρίου αυτού.

Κατανοήστε επιτέλους ότι οι εργαζόμενοι είναι μέρος της επιχείρησης, η απομάκρυνση των μηχανών παραγωγής με στόχο η παραγωγή αυτή να πραγματοποιείται εν κρυπτώ σε άλλους χώρους μόνο θετικά αποτελέσματα για εσάς δεν θα έχει.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SKOT ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ως Ομοσπονδία Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας και Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους που απέδειξαν με τη στάση τους ότι ξέρουν να αναλαμβάνουν ευθύνες και απέναντι σε έναν εργοδότη που άλλα λέει και άλλα κάνει.
Κύριοι της SKOT επιτέλους σοβαρευτείτε».

Σχετικές ειδήσεις:

«Kανονική» δουλειά αντί για εκ περιτροπής εργασία στη ΣΚΟΤ Α.Ε.

Στήριξη των εργαζομένων της ΣΚΟΤ από ΒΙΟΜΕ και ΟΕΧΒΕ

ΓΣΕΕ: Στο πλευρό των εργαζομένων σε ΣΚΟΤ ΑΕ, ΣΟΥΛΦΟΥΡ ΕΛΛΑΣ, Τράπεζα Πειραιώς

Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΣΚΟΤ Α.Ε.

ΣΚΟΤ Α.Ε.: Σύσκεψη για εξεύρεση λύσης μετά τις κινητοποιήσεις

Aστυνομική παρέμβαση σε απεργία στη Μάνδρα Αττικής καταγγέλλει η Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Παρέμβαση των ΜΑΤ στην απεργία στη SKOT A.E. (vid)

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr