Λάρισα: Υποφέρουν ακόμα οι συνοικίες 130117

Πολύ δύσκολη είναι και η σημερινή ημέρα για χιλιάδες κατοίκους της Λάρισας στις συνοικίες κυρίως της πόλης. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε δευτερεύοντες στενούς δρόμους όπου το χιόνι και ο πάγος, μετά τις πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν την νύχτα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Πολλά αυτοκίνητα δεν μπορούν να βγουν από τα πάρκινγκ ενώ άλλα είναι ακόμη «θαμμένα» μέσα στο χιόνι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα μετακινήσουν οι ιδιοκτήτες τους. Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται αλλά η πλήρης αποκατάσταση θα αργήσει να έρθει από ότι δείχνουν τα πράγματα.
Χρειάζεται άμεση παρέμβαση του δήμου καθώς σε αρκετούς από αυτούς τους δρόμους δεν έχει πέσει ακόμη αλάτι. Ανάλογα είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε ότι αφορά την κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο του Ν. Λάρισας. Η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί στα ορεινά της Αγιάς και των Τεμπών, σε πολλούς δρόμους των οποίων η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Το πρωί μια νταλίκα που κατευθύνονταν προς την Αγιά για να φορτώσει μήλα δίπλωσε, λόγω του ισχυρού παγετού, στη διασταύρωση Αγιάς – Σκήτης. Εξαιτίας του συμβάντος διακόπηκε η πρόσβαση προς τα παράλια του Ν. Λάρισας. Στο σημείο έσπευσε φορτωτής του Δήμου Αγιάς, ο οποίος κατάφερε να απομακρύνει τη νταλίκα από το οδόστρωμα