Ανακοινώθηκε και επίσημα χθες η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δημοτικό διαμέρισμα Καλαμπάκας, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κου Λεωνίδα Μπακούρα και του Δημάρχου Καλαμπάκας, κου Χρήστου Σινάνη. Η δυνατότητα σύνδεσης των δημοτών με το αέριο θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2018.
Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος κ. Σινάνης ανακοινώνοντας την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Καλαμπάκα ανέφερε ότι ήταν αποτέλεσμα πολλών και επίμονων προσπαθειών πολλών ετών. Αναφέρθηκε προσωπικά στην συμβολή του κου Μπακούρα στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για να ενταχθεί ο Δήμος Καλαμπάκας στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Εταιρείας Διανομής Αερίου. Συμπλήρωσε επίσης «ότι το φυσικό αέριο ως οικονομικότερο, φιλικό προς το περιβάλλον και καλύτερης ποιότητας είναι ευπρόσδεκτο τόσο για τους δημότες όσο και για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ωφεληθούν πολλαπλά από την χρήση του φυσικού αερίου».
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας, τόνισε ότι: «Για το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, προϋπολογισμού 91 εκ. ευρώ αναφορικά με την επέκταση του δικτύου στις νέες περιοχές με κατασκευή δικτύου μήκους 420 χιλιομέτρων, έχουν ξεκινήσει εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να επιτευχθεί ο χρονικός προγραμματισμός τροφοδότησης». Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας την περίοδο 2017 -2021 θα πραγματοποιηθεί κατασκευή δικτύου 181 χλμ με συνολικό ύψος επενδύσεων 32,1 εκ. ευρώ