Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον πρώτο ορεινό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην περιοχή Γεντίκι του Συκουρίου. Οι εκδηλώσεις θα συνδιοργανωθούν από το σύνολο των τοπικών φορέων συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια Θεσσαλία και το Δήμο Τεμπών.
Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι, η απόσταση είναι 17 χλμ και η θετική υψομετρική 1278μ. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 10.00 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει 5 ώρες για τον τελευταίο αθλητή. Η απονομή των μεταλλείων και των αναμνηστικών θα γίνει στο Καλοχώρι Λάρισας.
Παράλληλα με τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Καλοχώρι και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών και λοιπών πόρων του όρους με κύρια εστίαση στον περίφημο πράσινο θεσσαλικό λίθο, το μάρμαρο με το οποίο στολίστηκε η Αγιά Σοφιά και άλλα μνημεία παγκοσμίου φήμης, το οποίο θα παρουσιάσει ο Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ Βασίλειος Μέλφος.
Ταυτόχρονα θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με παραδόσεις και τοπικά προϊόντα των τριών παρακείμενων χωριών, Καλοχώρι, Νέσσωνας, Χειμάδι, με επίσκεψή τους, με έκθεση φωτογραφιών, παρουσίαση δρώμενων από τα παιδιά του σχολείου και με τοπικά εδέσματα από τις γυναίκες των χωριών και επίσκεψη σπιτιών Cob στον Νέσσωνα.