Μια νέα πρωτοποριακή δομή, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο εγκαινίασε ο Όμιλος ANIMUS στο Μακρυχώρι Λάρισας. Μια δομή, που όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Αχ. Νταβέλης «έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες του Ομίλου σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς για τους οποίους δεν θα υπάρχει πλέον “Καιάδας” αλλά αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας».
Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο, που λειτουργεί σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ομίλου ANIMUS προσφέρει τη φιλοξενία ασθενών με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες με απώτερο σκοπό την κοινωνική επανένταξή τους.
Στόχος της δομής – που αποτελεί ένα ακόμη βήμα «στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο όμιλος ANIMUS για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας» – είναι να κάνει τους ενοίκους πιο αυτόνομους, να βελτιώσουν τη λειτουργικότητά τους με τη βοήθεια των φροντιστών, να βελτιώσουν τις κοινωνικές δεξιότητες και μέσω δραστηριοτήτων να ενεργοποιηθούν στην κοινότητα.
Η τελετή εγκαινίων έγινε το πρωί της Κυριακής στο Μακρυχώρι Λάρισας, ενώ προηγήθηκε εκδήλωση ιστορικής μνήμης, καθώς, μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης έγιναν, στον ίδιο χώρο, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακεδονομάχου ήρωα Γιώργου Δούκα Νταβέλη, με τον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιγνάτιο να τελεί επιμνημόσυνη δέηση στον ναό του Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου.