Στην ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου Ρομά που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 προχώρησε το πρωί κλιμάκιο γιατρών από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και όπως έγινε γνωστό πήραν συνολικά 30 δείγματα από «στενές επαφές» του κρούσματος, στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.
και ανάλογα με την έκβασή τους, θα δρομολογηθούν και τα απαραίτητα μέτρα. Το κλιμάκιο συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Σωτήρης Βούλγαρης

Στο μεταξύ ο πρόεδρος, της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά κ. Νίκος Παϊτέρης,ο οποίος είναι και κάτοικος του οικισμού των ρομά στη Ν. Σμύρνη ζήτησε από τις αρχές να κάνουν ειδική ενημέρωση των Ρομά προκειμένου να κατανοήσουν τους κινδύνους απο τον ιό καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν πιστεύουν ότι κινδυνεύουν με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα μέτρα.


Δείτε το Video στο κανάλι μας στο youtube