Τέλος έλαβε η ταλαιπωρία του εφοπλιστή και Διευθύνοντα Συμβούλου της Hellasnet, κ. Ι Καραγεώργη, ο οποίος προσέφυγε δια του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη κατά της διάταξης του εισαγγελέα που είχε διατάξει την κράτησή του και η προσφυγή του αυτή έγινε δεκτή με θετική εισήγηση και του εισαγγελέα της έδρας  κ. Κούτρα, και αφέθηκε ελέυθερος.

Το Δελτίο Τύπου που εκδώθηκε αναφέρει:

“Ο Ιωάννης Καραγεώργης εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, όπου συζητήθηκε η προσφυγή του κατά του Ευρωπαικού Εντάλματος Σύλληψης.  Ανέπτυξε τους ισχυρισμούς και την θέση του, σύμφωνα με την οποία ουδεμια άδικη πράξη έχει τελέσει και ως εκ τούτου ουδείς νόμιμος λόγος υφίσταται για την κράτησή του.  Επεσήμανε ιδίως δια των συνηγόρων του,  Ιωάννη Ματζουράνη και Σπύρου Βλάσση, οτι ουδέποτε εκλήθη από τις
ολλανδικές αρχές, παρά το γεγονός ότι η γνωστή του διεύθυνση προέκυπτε από έγγραφα που αποτελούσαν μέρος της δικογραφίας.  Όπως ήταν αναμενόμενο, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή του Ιωάννη Καραγεώργη, ο οποίος, μετά ταύτα, αφέθη ελεύθερος”