ΒΟΛΟΣ

Μετά και την τελευταία ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Βόλου το χιόνι ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Έντονα θα είναι τα φαινόμενα στις περιοχές Βελεστίνου και Αλμυρό – Σούρπη – Πτελεό, ενώ από το απόγευμα και προς τη νύχτα αναμένεται έντονη βροχόπτωση.

volos_11-01-17-cw

Ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε να διασφαλιστούν οι βασικές λειτουργίες της πόλης.

volos_11-01-17-dw

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσει» και η λίμνη Κάρλα

volos_11-01-17-karla-2w

ΛΑΡΙΣΑ

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι η Τετάρτη για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία που βρίσκονται στο κέντρο ενός νέου και ισχυρού κύματος κακοκαιρίας.

larisa_11-01-17w

Όπως σημειώνει ο δήμος Λαρισαίων σε ανακοίνωση του, “η  πόλη βιώνει έναν «ιστορικό χιονιά» και απαιτείται η συνεργασία όλων. Ο Δήμος, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, καταβάλλουν εδώ πέντε 24ωρα υπεράνθρωπες προσπάθειες, στο πλαίσιο του Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: eleftheria.gr

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με μεγάλη σφοδρότητα ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/1) το αναμενόμενο τρίτο κύμα χιονοπτώσεων στην Καρδίτσα και γενικότερα στο χώρο της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

karditsa_snow-w

Ήδη μέσα στην πόλη της Καρδίτσας αλλά και τα υπόλοιπα πεδινά του νομού  η χιονόστρωση έχει ξεπεράσει τα 5 εκατοστά και προβλέπονται δύσκολες οι επόμενες 10-12 ώρες που θα διαρκέσει με ένταση η χιονόπτωση. Πηγή:karditsalive.net

ΤΡΙΚΑΛΑ

Το χιόνι φτάνει τους 30 πόντους στην πόλη και τα περίχωρα και συνεχίζει να ρίχνει με αμείωτη ένταση. Είδη στους δρόμους κινούνται ελάχιστα αυτοκίνητα και μόνο με αλυσίδες. Η χιονόπτωση άρχισε στις 5:00 τα ξημερώματα και συνεχίζει.

trikala_11-01-17w-mylos