Ως τυπικη χαρακτηρΙζει τη σύλληψη του ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγεωργης

Ο κ. Καραγεώργης διαμαρτύρεται κατά του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος -όπως αναφέρει- δεν τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι αγνώστου διαμονής. Ο Γιάννης Καραγιώργης είναι διευθύνων σύμβουλος του δικτύου 11 περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, HellasNet. Εις βάρος του εκκρεμούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ολλανδικές Αρχές.

Αρχικά ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, συνελήφθη με αίτημα των ολλανδικών αρχών, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και δόλια πτώχευση. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα. Οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του. Ωστόσο, ο Ι. Καραγιώργης δήλωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Υγεία» και χθες μετήχθη στο Ιπποκράτειο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

“Το 2010 ανέπτυξα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ολλανδία με συνεταίρους Ολλανδούς πολίτες. H δραστηριότητα αφορούσε επένδυση σε γαλακτοβιομηχανία της Ολλανδίας, η οποία δυστυχώς πτώχευσε το 2011.  Από το ολλανδικό κράτος ορίστηκε σύνδικος πτώχευσης, γεγονός το οποίο εγώ αγνοούσα.  Εν συνεχεία, ο σύνδικος, χωρίς ουδέποτε να με καλέσει, διαβίβασε τα στοιχεία της υπόθεσης στην ολλανδική εισαγγελία.  Ο αρμόδιος εισαγγελέας, χωρίς και πάλι να με καλέσει για να δώσω εξηγήσεις, άσκησε δίωξη και εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θεωρώντας με ως  πρόσωπο άγνωστης διαμονής, γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ισχύει, αφού τυγχάνω γνωστό πρόσωπο, με γνωστές επαγγελματικές δραστηριότητες και με γνωστή διεύθυνση .

Με βάση το εν λόγω ένταλμα, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα, όπως και όλης της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη άγνοιά μου και χωρίς ποτέ να έχω δώσει έστω μία κατάθεση, επήλθε η τυπική σύλληψή μου, ώστε να παρουσιασθώ ενώπιον των ολλανδικών αρχών. Είναι δεδομένο, ότι δεν στοιχειοθετούνται ούτε οι λόγοι για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αλλά ούτε, και πολύ περισσότερο, οι αναγγελλόμενες κατηγορίες, τις οποίες θα αντικρούσω στα πλαίσια του Νόμου, όταν μου γνωστοποιηθούν.
Σεβόμενος πλήρως τους νόμους και χωρίς να βαρύνομαι με οποιαδήποτε παράνομη πράξη, θα παράσχω τις  εξηγήσεις μου ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής αρχής.”

Ι. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ