24ωρη απεργία στα ΜΜΕ: Βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ τώρα

Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ από τις 6 το πρωί Τρίτης, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία του ταμείου επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των εργαζομένων στον Τύπο.

Η Ένωση Συντακτών, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, κατέθεσε ρεαλιστική πρόταση στην τριμερή συνάντηση της 24ης Ιουλίου για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ – επισημαίνεται σε ανοικτή επιστολή την οποία υπογράφουν η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο γενικός γραμματέας του οργάνου, Σταύρος Καπάκος.

Τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζουν ότι οι εργοδότες ακολούθησαν την τακτική της κωλυσιεργίας, «νομίζοντας ίσως, ότι η εποχή του τζάμπα θα συνεχιστεί. Ότι θα συνεχίσουν να μην καταβάλλουν εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ», ενώ η κυβέρνηση δεν έλαβε νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος, με αποτέλεσμα σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ να απειλείται με κατάρρευση και να αδυνατεί να καταβάλει συντάξεις και να παράσχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της επιστολής

Πηγή ΕΣΗΕΑ


Δείτε εδώ: 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ: Βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ τώρα