Το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας επανέρχεται στο προσκήνιο, με αφορμή το περιστατικό με τον 74χρονο δικυκλιστή, που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Μούρεσι και δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, προκειμένου να τον μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αργαλαστής, που τον μετέφερε μέχρι τις Μηλιές, από όπου τον παρέλαβε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο, σχεδόν δύο ώρες μετά το ατύχημα! Πριν από έναν μήνα, γυναίκα πολυτραυματίας μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Ζαγοράς στην καρότσα αγροτικού, μέχρι να την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Χάνια και να τη διακομίσει στο «Αχιλλοπούλειο».
Για διάλυση των δομών πρωτοβάθμιας Υγείας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, που παράλληλα επέρριψε ευθύνες στον Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ και επί χρόνια Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Θανάση Λιούπη για την υποστελέχωση της χειρουργικής κλινικής.
Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Λιούπη.


Δείτε το Video στο κανάλι μας στο youtube