Αρθρο κόλαφος για τον Τράμπ στους New York Times-Οργή του Αμερικανού Προέδρου (video)

Ύστερα από το σάλο που προκαλεί το βιβλίο του βετεράνου δημοσιογράφου Μπομπ Γουντγουορντ, με τα άκρως επικριτικά σχόλια για τον Ντόναλντ Τραμπ, αναστάτωση στο περιβάλλον του αμερικανού προέδρου έχει προκαλέσει το κείμενο βόμβα των New York Times, στο οποίο περιγράφεται μια ομάδα αξιωματούχων που προσπαθούν να τον παρεμποδίσουν χαρακτηρίζοντάς τον απερίσκεπτο κι ανήθικο. Μέλη της κυβέρνησης αρνούνται ότι είναι οι συντάκτες του άρθρου και ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο για προδοσία.

Είναι το δεύτερο χτύπημα για τον αμερικανό πρόεδρο σε λιγότερο από 24 ώρες. Ανυπόγραφο άρθρο στους New York Times, που φέρεται να έγραψε μέλος της κυβέρνησης, κάνει λόγο για αντίσταση εκ των έσω ώστε να παρεμποδιστεί αυτό που αποκαλεί «επιζήμια διοίκηση ενός ανήθικου προέδρου». Μέχρι να λήξει.

«Είμαι μέλος της αντίστασης μέσα στην κυβέρνηση Τραμπ. Εργάζομαι για τον πρόεδρο αλλά τόσο εγώ όσο και συνάδελφοι με τον ίδιο τρόπο σκέψης έχουμε δεσμευτεί να παρεμποδίσουμε μέρος της ατζέντας του και τις χειρότερες παρορμήσεις του».

Η αντίδραση του Προέδρου οργισμένη. Έκανε λόγο για προδότες. Και ξέσπασε στην κάμερα:

Το άρθρο τιτλοφορείται: «Είμαι μέλος της αντίστασης εντός της κυβέρνησης Τραμπ. Μόλις δημοσιεύτηκε. Η αντίδρασή σας…

-Σερίφηδες, το φαντάζεστε; Όταν κάποιος μιλάει στην εφημερίδα που αποκαλώ «προβληματική», στους New York Times, και λέει ότι είναι μέλος της αντίστασης εντός της κυβέρνησης, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε…

Αν οι αποτυχημένοι New York Times έχουν ένα ανώνυμο κύριο άρθρο- μπορείτε να το πιστέψετε; Ανυπόγραφο, που σημαίνει, χωρις κότσια, ένα ανίσχυρο κύριο άρθρο, τότε εμείς κάνουμε σπουδαία δουλειά.

Και στην Ουάσιγκτον, όλοι προσπαθούν να μαντέψουν τίνος η υπογραφή κρύβεται. Ποιός θα μπορούσε να είναι το βαθύ λαρύγγι. Ο αντιπρόεδρος, ο υπουργός Άμυνας, ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών και ο υπουργός Εξωτερικών, ήταν οι πρώτοι που αρνήθηκαν ότι ήταν οι συντάκτες του.

Ο υπουργός Εξωτερικώνξ Μάικ Πομπέο είπε:»Θα απαντήσω στην ερώτησή σας ευθέως γιατί ξέρω ότι κάποιος μπορεί να πει… «δεν το απάντησε». Λοιπόν το άρθρο δεν είναι δικό μου».

Πηγή: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Ρένα Δημητρίου

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr