Φ. Γεννηματά: Το 2020 είναι η χρονιά της μεγάλης αντεπίθεσης για το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη του, δίνουν τον αγώνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην υπόθεση Novartis. Όλα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Η τυφλή γραμμή σύγκρουσης που έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συσκοτίζει την υπόθεση, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη σε εκδήλωση του κόμματος στο Αγρίνιο.

Μιλώντας στην εκδήλωση η κ. Γεννηματά ανέφερε πως το 2020 είναι η χρονιά που μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα αλλαγή και χαρακτήρισε το 2020 μια χρονιά κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα.

«Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις.

Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την Τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών Αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή. Μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που θα εξασφαλίσει και το περιβάλλον για την οικονομική ανάκαμψη.

Λέμε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να απαντήσουμε με όποιο τρόπο απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε.

Για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, η κ Γεννηματά ανέφερε πως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα εξελίσσεται σε ελληνική τραγωδία, λέγοντας πως: «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών. Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Για την οικονομική πολιτική τόνισε πως «τα υπερπλεονάσματα, συνεχίζονται. Δεν διεκδικεί τη μείωση των υπερπλεονασμάτων ο κ. Μητσοτάκης γιατί ούτε εδώ θέλει να πιέσει τους εταίρους και δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι περικοπές, θα συνεχιστούν οι αδικίες.

Το υπερταμείο της υποτέλειας παραμένει στα χέρια των δανειστών για πολλά χρόνια ακόμα χωρίς να έχουμε εμείς τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτό τον πλούτο για να ενισχύσουμε και την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό μας για να εξασφαλίσουμε τις νέες γενιές».

Αναφερόμενη στο θέμα της πρώτης κατοικίας, τόνισε: «Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία. Τον Απρίλιο τελειώνει η προστασία που είχε ξεκινήσει με τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και ξεκινούν οι πλειστηριασμοί. Βρέθηκα σε μία εκδήλωση στην Αθήνα με τον αρμόδιο Υπουργό και όταν είπα οπωσδήποτε να διασφαλιστεί η πρώτη κατοικία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών πήρα την απάντηση ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, διότι είναι εναντίον της λειτουργίας της αγοράς.

Είναι απάνθρωπο να χάσουν τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το δάνειο τους.Ο κίνδυνος με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών. Γι’ αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί, ζητήσαμε να συσταθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής ώστε να βρούμε λύσεις».

Για το ασφαλιστικό ανέφερε πως «ο νόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση δεν αντιμετωπίζει τις αδικίες. Τον καταψηφίζουμε. Είναι μακιγιάζ της ΝΔ στο Νόμο Κατρούγκαλου. Μπορούμε να τον λέμε «Νόμο Κατρούγκαλου Βρούτση».Με απόλυτη συνέπεια δηλώνουμε λοιπόν ότι όπως καταψηφίσαμε τον Νόμο Κατρούγκαλου, θα καταψηφίσουμε και το νόμο της κοινοπραξίας».

Πηγή: AΠE-MΠE

www.ert.grΠηγή ert.gr