Φ. Γεννηματά: Αποφασίστε, δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις (video)

Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών, απαντά η Φώφη Γεννηματά στην επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος για μετάθεση κατά έναν μήνα των εκλογών για τον υπό σύσταση νέο ενιαίο πολιτικό φορέα, ώστε να ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις με τις εταιρείες που θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση του εγχειρήματος. Αντίθετα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοσταθμό Alpha είχε πει πως η σύσκεψη των υποψηφίων που ζήτησε ο κ. Αλιβιζάτος, θα γίνει μεθαύριο και είχε εκτιμήσει ότι το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να γίνουν στις 3 και στις 10 Δεκεμβρίου. «Προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες αδιάβλητης και ανοιχτής διεξαγωγής των εκλογών, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα η καθυστέρηση ολίγων εβδομάδων», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Καμίνης.

«Θέμα αναβολής των εκλογών έχει θέσει μόνο η Vodafone που η προσφορά της σε κάθε περίπτωση είναι απαγορευτική», τόνισε η κ.Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους».

Υποστηρίζει παράλληλα, ότι «οι υποψήφιοι δεν αποτελούν όργανο», καθώς, όπως λέει, πέρα από τα άλλα, δεν υπάρχουν υποψήφιοι από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που μετέχουν στο εγχείρημα. Σημειώνει επίσης ότι δεν είναι παραδεκτή οποιαδήποτε ανακίνηση του θέματος της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, ενώ προσθέτει ότι δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών.

Ως «ιστορική ευκαιρία για ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα» με πρώτο στόχο το 15%, χαρακτηρίζει την προσπάθεια για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ότι διαφωνεί με την άποψη ότι η καθυστέρηση στην εκλογή αρχηγού κουράζει και αποθαρρύνει τους πολίτες, λέγοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι «απολύτως αναγκαία» και προσθέτει: «Δεν πάμε σε ένα κόμμα προκάτ με προσυμφωνημένες παρασκηνιακά διαδικασίες. Διαφωνούμε, επιχειρηματολογούμε και όλο αυτό γίνεται μπροστά στους πολίτες».

«Ναι» στη μετάθεση των εκλογών ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, είπαν οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανιάτης.

«Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τη διαδικασία για 3- 4 μήνες», προειδοποιεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ενδεχόμενη αναβολή «απαξιώνει τη διαδικασία», δηλώνει ο Ο.Κωνσταντόπουλος.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ1,ΑΠΕ -ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Φ. Γεννηματά: Αποφασίστε, δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις (video)