Υπ. Εργασίας: Προγράμματα για ανέργους και προστασία του κατώτατου μισθού (video)

«Από την 1η Φεβρουαρίου του 2019, ισχύει ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, ο οποίος αυξήθηκε κατά 11%», υπενθύμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, για τις δράσεις σχετικά με τη μείωση της ανεργίας και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
Σύντομα αναμένεται και η εγκύκλιος για τις τριετίες, καθώς και η υπουργική απόφαση για την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των νέων.

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η διεύρυνση της προστασίας των εργαζομένων», τόνισε η `Εφη Αχτσιόγλου, διαβεβαιώνοντας ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να ελέγξουν την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, βελτίωση του εισοδήματός τους από την αύξηση του κατώτατου μισθού βλέπουν 600.000 εργαζόμενοι  και «άλλοι 280.000 συμπολίτες μας που λαμβάνουν επιδόματα τα οποία συναρτώνται από το ύψος του κατώτατου μισθού, όπως το επίδομα ανεργίας και οι παροχές μητρότητας».

«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα στο υπουργείο Εργασίας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να ελέγξουμε την τήρηση του νέου αυξημένου κατώτατου μισθού με συγκεκριμένο σχέδιο και εργαλεία» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Εχουμε στοχευμένα προγράμματα για τους ανέργους», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Συνολικά 11 προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι ανοιχτά για τους ανέργους, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν 220.000 άνεργοι.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

www.ert.grΠηγή ert.gr