“Απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η απόλυτη προστασία των θυμάτων” απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αναφορές ότι αφαιρείται η φράση “χωρίς τη συναίνεση του παθόντος” από τη διάταξη για τον βιασμό.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι “δήθεν απαλείφεται από τη διάταξη του άρθρου 336 παρ. 4 ΠΚ, η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος»”. “Δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της Κυβέρνησης και διαψεύδονται κατηγορηματικά” τονίζεται στην ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται:

“Η Διαρκής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του Ποινικού Κώδικα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες της και κατά συνέπεια η εισήγησή της δεν έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όταν η πρότασή της κατατεθεί επισήμως, θα τύχει αξιολόγησης και επεξεργασίας από τις αρμόδιες Νομοθετικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εν συνεχεία το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία.”

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ertnews.grΠηγή ert.gr