Το σχέδιο της ΝΔ για μετά το Μνημόνιο παρουσίασε στον Γ. Ντάισελμπλουμ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες μετά τη λήξη του τρέχοντος Προγράμματος, καθώς και το σχέδιο που παρουσίασε στην 82η Δ.Ε.Θ. για έξοδο από την κρίση, ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους πολίτες, ενώ βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε επίσης ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο, όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις, τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα, ενώ υπογράμμισε σχετικά, ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή, είναι τελικά περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Το σχέδιο της ΝΔ για μετά το Μνημόνιο παρουσίασε στον Γ. Ντάισελμπλουμ ο Κυρ. Μητσοτάκης