Την μη έκδοση της Σαραρέ Κχαντεμί αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Να μην εκδοθεί στο Ιράν η Σαραρέ Κχαντεμί αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, αλλάζοντας την προηγούμενη αντίθετη απόφαση του Εφετείου Θράκης.

Η 37χρονη Ιρανή άκουσε κλαίγοντας την απόφαση και ψέλλισε «σας ευχαριστώ».

Οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, διέταξαν την άρση της κράτησης της και την αποφυλάκιση της εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία.

Η Ιρανή έχει ήδη υποβάλει αίτημα για χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα για την ίδια και την κόρη της, καθώς όπως είχε τονίσει, στο Ιράν κινδυνεύει με θανατική ποινή, ενώ το κοριτσάκι της θα υποχρεωνόταν σε γάμο μόλις έκλεινε τα 9 της χρόνια.

«Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα», ήταν η πρόταση της αντεισαγγελέως που υιοθέτησαν οι ανώτατοι δικαστές.

Την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθεί στο Ιράν η Σαραρέ Κχαντεμί χαιρέτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Ο ‘Αρειος Πάγος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η Σαραρέ Κχαντεμί δεν θα εκδοθεί. Θα ζήσει στη χώρα μας με την κόρη της» ανέφερε η κ. Γεννηματά και τόνισε :«Η Ελλάδα προστατεύει όσους διώκονται είναι η δική μας Ελλάδα».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr