Συναντήσεις Ντάισελμπλουμ με Παυλόπουλο – Τσίπρα και Τσακαλώτο

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λίγο μετά τις 13:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ενώ νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στις 15:00 θα έχει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Αργότερα, ο Ντάισελμπουμ θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economist με ομιλητές επίσης τον Τζακ Λιου, πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Το βράδυ έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι αναγνωρίζει πως η ελληνική οικονομία «πηγαίνει καλύτερα», αλλά πρόσθεσε ότι «προέχει να διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και πως προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά τον Αύγουστο του 2018».

Κεντρικός στόχος είναι να τελειώσουμε με τη μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτούμενων μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ώστε να επικεντρωθούμε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Συναντήσεις Ντάισελμπλουμ με Παυλόπουλο – Τσίπρα και Τσακαλώτο