Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Κάρλος Μοέδας

Συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα έρευνας, επιστήμης και καινοτομίας Κάρλος Μοέδας είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, κατά τη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε., τόσο το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πηγαίνει σε έρευνα και καινοτομία, όσο και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο κοινοτικός Επίτροπος, συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία – όπως είναι οι αυξημένοι φόροι και τα χαμηλότερα τραπεζικά δάνεια – και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δικτύωσης μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων.

Επεσήμαναν επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη – όπως αναφέρει συχνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ανάπτυξης μιας κουλτούρας αξιολόγησης, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η συγκριτική πορεία Ελλάδας και Πορτογαλίας, με δεδομένο ότι η δεύτερη κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γυρίσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυξημένης απασχόλησης και επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μοέδας, οποίος υπήρξε υπουργός στην κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, γνωρίζονται από παλιά, αφού όχι μόνον έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά είναι συναπόφοιτοι του Πανεπιστημίου Harvard των Η.Π.Α..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Κάρλος Μοέδας