Νέο κεφάλαιο στις ελληνοκινεζικές σχέσεις η επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ

Θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Κίνας, τονίζει ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σε γραπτή του δήλωση, αμέσως μετά την άφιξη του στη χώρα μας, αποδεχόμενος πρόσκληση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κινέζος πρόεδρος καταθέτει στεφάνι στο μνημείο το Άγνωστου Στρατιώτη.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ

Εκτίμησε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές, θα καταστήσουν την επίσκεψή του πλήρως επιτυχημένη.

Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Ο Κινέζος πρόεδρος στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο. Λίγο μετά τις 11 θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών.  Στις 4 και μισή το απόγευμα οι δύο άνδρες  θα επισκεφθούν, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος.

Λόγω της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου, κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα, θα τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά. Η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων. Κλειστός ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση:  Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr