Μετάθεση της ψηφοφορίας ζητά ο Ν. Αλιβιζάτος (video)

Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση Αλιβιζάτου να αναβληθούν για ένα μήνα οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη τήρηση της δεοντολογίας για τις εκλογές της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, σε επιστολή που απέστειλε σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς προτείνει να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη για να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της άρνησης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, στην επιστολή ο κ. Αλιβιζάτος προτείνει η συνάντηση να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα (την Τρίτη, την Πέμπτη ή την Παρασκευή).

Στην επιστολή του σημειώνει ότι το σύστημα για να είναι αξιόπιστα λειτουργικό θα χρειαστούν περίπου 60 ημέρες.

Σε επικοινωνία που είχε η ΕΡΤ με συνεργάτη της Φ. Γεννηματά, τόνισε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει την επιστολή, τη μελετάει αλλά δεν θα κάνει κάποιο σχόλιο τουλάχιστον σήμερα.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη τόνιζαν ότι θα πάει στη συνάντηση, αλλά η όποια εταιρεία θα πρέπει να προστατεύσει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι θα προσέλθει στη συνάντηση.

Τυχόν αναβολή απαξιώνει τη διαδικασία, επισημαίνει σε επιστολή του προς το Νίκο Αλιβιζάτο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και ζητάει να συγκληθεί η Επιτροπή τη Δευτέρα, προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα αξιόπιστης διεξαγωγής της διαδικασίας με άλλους τρόπους στις 5 Νοεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Απόστολος Πόντας, λέγοντας ότι «η ΔΗΣΥ είναι ο πραγματικός εντολέας του κ. Αλιβιζάτου και σε κάθε σύσκεψη για τη μεταβολή των συμφωνηθέντων διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου θα πρέπει να συμμετέχουν το ΚΗΔΙΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών, ως κόμματα – μέλη της ΔΗΣΥ».

Στο κείμενο απόφασης της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, σημειώνεται ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει χρονική καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία, με αυτονόητη προϋπόθεση τη διασφάλιση του αδιάβλητου της ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των καλπών.

Ρεπορτάζ: Κ. Σκουλάς
Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Φ. Γεννηματά: «Η ισχυρή Κεντροαριστερά είναι εδώ»


Δείτε εδώ: Μετάθεση της ψηφοφορίας ζητά ο Ν. Αλιβιζάτος (video)