Ένα 12χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι όταν παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του Προαστιακού που κατευθυνόταν από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα. Ο 12χρονος Κωνσταντίνος Καραμήτσιος μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας διέσχιζε τις γραμμές του ΟΣΕ στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, όταν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, παρασύρθηκε από το τρένο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, την ώρα που «πήγαινε σε συγγενικό του πρόσωπο» σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.
Το θανατηφόρο δυστύχημα, ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ρομά που συγκεντρώθηκαν χθες στον τόπο του δυστυχήματος για να απαιτήσουν την άμεση λήψη μέτρων έτσι ώστε να μην θρηνήσουν ξανά θύματα. Αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το πρόβλημα του σιδηροδρομικού δικτύου που διασχίζει την πόλη και κυρίως των τμημάτων του δικτύου που δεν έχουν περίφραξη με αποτέλεσμα οι γραμμές του ΟΣΕ να μετατρέπονται σε «θανάσιμες παγίδες» για μικρά παιδιά. «Η γραμμή είναι ένα ξέφραγο αμπέλι» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ρομά Θεσσαλίας αλλά και του Συλλόγου της Ν. Σμύρνης, Νίκος Παϊτέρης, επισημαίνοντας ότι από το 2006 είχαν ενημερώσει τον ΟΣΕ για το πρόβλημα των γραμμών.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος της υπόγειας διάβασης πεζών η οποία, όπως τόνιζαν κάτοικοι της συνοικίας, «δεν χρησιμοποιείται τα βράδια γιατί δεν έχει φωτισμό όπως και όταν βρέχει καθώς συγκεντρώνει νερά». Η διάβαση καθαρίσθηκε πρόσφατα αλλά η κακή περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών έχει ως αποτέλεσμα, αρκετά παιδιά να επιλέγουν να διασχίζουν τις γραμμές. Η περίφραξη, σε πολλά σημεία του δικτύου παράλληλα της οδού Βοιωτίας είναι «διάτρητη», με αρκετά κενά με αποτέλεσμα «παιδιά να διασχίζουν τις γραμμές για να περάσουν απέναντι και να πάνε στο σχολείο». Ο κ. Παϊτέρης υπογραμμίζει την ανάγκη «τουλάχιστον να βάλουν πλέγμα ή να υπερυψώσουν το τοιχίο για να αποφεύγεται η διάβαση.
O δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις σε υπουργεία και οργανισμούς για θέματα της πόλης, μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό θάνατο του 12χρονου παιδιού στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, επικοινώνησε με παράγοντες της κοινότητας Ρομά, που κατοικούν στη περιοχή για να εκφράσει τη θλίψη του για το περιστατικό αλλά και για να ενημερωθεί αναλυτικά για τις συνθήκες του δυστυχήματος.


Δείτε το Video στο κανάλι μας στο youtube