Στην πλήρη αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, προκειμένου η Λάρισα να ενταχθεί στις «έξυπνες πόλεις», στοχεύει ο Δήμος Λαρισαίων, προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες στους συμπολίτες.
Με κέντρα διαχείρισης που αφορούν σε ενότητες όπως, μεταξύ άλλων, η διαχείριση ελέγχου πρόσβασης στο δίκτυο πεζοδρόμων, η διαχείριση των θέσεων στάθμευσης, της κυκλοφορίας, της τροφοδοσίας, του οδοφωτισμού, των μεταφορών και του πολιτισμού.
Οι επαφές έχουν ξεκινήσει μήνες πριν, ενώ για ορισμένους τομείς, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδη, ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται στα πρόθυρα προκηρύξεων ενώ για άλλους τομείς, οι ενέργειες – υλοποιήσεις αφορούν στο επόμενο διάστημα.
Για τη διαχείριση για παράδειγμα, των θέσεων στάθμευσης, αναμένονται οι μελέτες εφαρμογής στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ενώ για τη διαχείριση των πεζοδρόμων, ο Δήμος Λαρισαίων αναμένεται να δημοσιεύσει τη σχετική, προκήρυξη έργου.
Όπως εξηγεί ο κ. Μαβίδης «η έξυπνη πόλη (smart city) χρησιμοποιεί τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη μείωση του κόστους και τη σωστή χρήση των πόρων, ενώ παράλληλα εμπλέκει τους πολίτες στον δημόσιο διάλογο και τη διακυβέρνηση».


Δείτε το Video στο κανάλι μας στο youtube