Κ. Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη την υπόσχεσή μας για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών (video)

Στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας, στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο, παραβρέθηκε, ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη την υπόσχεσή της να επαναφέρει στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, προσθέτοντας ότι σε λίγο καιρό οι γειτονιές της χώρας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία.

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης, αφορμή δε, της σημερινής εκδήλωσης είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 1.500 νέων ειδικών φρουρών, ώστε αρχές του 2020 οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ να ενισχυθούν με 1.300 άνδρες και γυναίκες, ενώ άλλοι 150 θα διατεθούν για την φύλαξη δικαστηρίων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Με αφορμή όμως το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία, τόνισε ότι το «πρόσωπο» αυτό επιβάλλεται να είναι οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου.

www.ert.grΠηγή ert.gr