Κόντρα κυβέρνησης–ΝΔ για τη Δικαιοσύνη

Η ΝΔ για άλλη μία φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί  τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης απαντά ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος , Δημήτρης Τζανακόπουλος, στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου μεθοδεύει αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης πριν από τις εθνικές εκλογές.

Με  ανακοίνωση του και  ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι, η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών σχολίασε ο κ. Τζανακοπουλος.

Το ερώτημα είναι ένα, σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο:

Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου; Ποιον αλήθεια φοβούνται;.

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της ανέφερε πως,  ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια, αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει: «Πολύ περισσότερο για κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.grΠηγή ert.gr