Κριτική Γεροβασίλη σε ΑΔΕΔΥ για το θέμα της αξιολόγησης

Κριτική στην ΑΔΕΔΥ για τις αντιδράσεις της στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και την ταυτόχρονη «εκκωφαντική σιωπή» της απέναντι στο «νεοφιλελεύθερο «όραμα»» του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο, ασκεί η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, με συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική».

Όπως αναφέρει η υπουργός, αντί να αναγνωριστεί η κυβερνητική μέριμνα να αποκαταστήσει σειρά αδικιών της προηγούμενης κυβέρνησης (πχ. σύνδεση αξιολόγησης με απολύσεις), οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ «επέλεξαν να δώσουν μια μάχη για ένα αδειανό πουκάμισο», καθώς διαβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κ. Γεροβασίλη επικρίνει τον συνδικαλιστικό φορέα του Δημοσίου ότι την ίδια ώρα «επέλεξε την εκκωφαντική σιωπή απέναντι στο νεοφιλελεύθερο «όραμα» του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ για την εκχώρηση δομών, λειτουργιών και υπηρεσιών σε ιδιώτες, την αποψίλωση δηλαδή του κοινωνικού κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών του».

Απαντώντας στις κατηγορίες για μαζικές προσλήψεις, η υπουργός υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα η δημόσια διοίκηση έχει πέσει θύμα των fake news «με μοναδικό σκοπό την απαξίωση του Δημοσίου», ενώ προσθέτει ότι ουδέποτε έλαβε απάντηση όταν επανειλημμένα προκαλεί δημόσια όποιον ισχυρίζεται ότι διενεργούνται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ να το καταγγείλει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Κριτική Γεροβασίλη σε ΑΔΕΔΥ για το θέμα της αξιολόγησης