Θα στηρίζει ν/σ υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων η ΔΗΜΑΡ

Στα ζητήματα των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ΔΗΜΑΡ διαφοροποιεί τη θέση της από τη ΔΗΣΥ, δηλώνοντας ότι θα στηρίζει σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγείται στη Κ.Ε. του κόμματος που συνεδριάζει το Σάββατο να εγκρίνει τη θέση ότι «η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι κατοχυρωμένα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι βασική θέση αρχής του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς, που δεν μπαίνει για εμάς σε καμιά ζυγαριά με πολιτικές τακτικές».

Επίσης επισημαίνεται ότι, σωστά τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, το οποίο συνοψίζεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί με κυβερνητική πλειοψηφία «α λα καρτ». «Τα μνημόνια και τα επώδυνα μέτρα ψηφίζονται με τους συγκυβερνώντες των ΑΝΕΛ αλλά για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βασίζονται στις δικές μας ψήφους και στην σθεναρή μας στάση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το μήνυμα δόθηκε και ήταν σαφές», αναφέρει η εισήγηση.

Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να καταγγέλλει την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ταυτοχρόνως όμως δεν θα αφήσει να συνεχίζονται στην χώρα μας οι ανισότητες και οι διακρίσεις εναντίον μειοψηφιών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Θα στηρίζει ν/σ υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων η ΔΗΜΑΡ