Ζ. Ράπτη: Ψυχολογική στήριξη στους πολίτες από το Υπουργείο Υγείας (audio)

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν δράσεις για τη στήριξη της ψυχικής υγείας με το σύστημα της συνεδρίας, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη.

Όπως εξήγησε η κυρία Ράπτη ο πολίτης μέσα από το site του υπουργείου θα μπορεί να απευθύνεται σε δομές με ψυχολόγους και στη συνέχεια θα υπάρχει πρόσκληση από εκπρόσωπο των δομών προκειμένου να οριστεί συνεδρία μέσω tablet.
Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στη γραμμή στήριξης του 10306 για να σημειώσει πως, πλέον έχουν αυξηθεί σε σημαντικό αριθμό οι κλήσεις, οι οποίες φτάνουν τις 500 σε καθημερινή βάση. Το 60% των πολιτών εστιάζει στο φόβο και το άγχος για την επόμενη μέρα τόνισε η κυρία Ράπτη. Στην Ελλάδα έχουμε υπερδιπλασιασμό της μοναξιάς και του θυμού πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο, η υφυπουργός επεσήμανε πως στις αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Δεν χρειάζεται επίταξη των ιδιωτών γιατρών, σήμερα που μιλάμε υπογράμμισε η κυρία Ράπτη, ωστόσο όπως είπε, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στη σχετική πρόσκληση από τους ιδιώτες γιατρούς. Σε 10-15 μέρες από σήμερα θα έχουμε αποφόρτιση του μεγάλου κύματος, εκτίμησε η υφυπουργός.

www.ert.grΠηγή ert.gr