Εντός της ημέρας η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, «το μέρισμα κατά 90% θα καταβληθεί σήμερα. Εφόσον οι τράπεζες μέχρι το μεσημέρι μπορέσουν να φορτώσουν τα στοιχεία των δικαιούχων, τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μέχρι το απόγευμα και για όσους δεν προλάβουν, τα χρήματα θα πιστωθούν την Τρίτη».

Εν τω μεταξύ, μέχρι και την Τρίτη, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και ασφαλιστικές εισφορές.

Όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις που φτάνουν έως και το 100%. Τυχόν απόφαση για ολιγοήμερη παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας θα ληφθεί στις 31 του μηνός.

Όσοι αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες. Σ’ αυτή την περίπτωση το όχημα αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, καλούνται να καταβάλουν την 4η και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Έως και την Τρίτη θα πρέπει να πληρωθούν – η πέμπτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις, -οι ασφαλιστικές εισφορές και -οι δόσεις για όσους έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών.

www.ert.grΠηγή: ert.gr