Εγκατάσταση μεγάλης πλωτής δεξαμενής στο Πέραμα (video)

Ρυμουλκούμενη από το εξειδικευμένο πλοίο της Cosco, το νέο απόκτημα του λιμανιού, η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή που έφθασε ποτέ στην Ελλάδα, μπήκε στα νερά του Ικονίου, στο Πέραμα.

Η άφιξή της στον ΟΛΠ σηματοδοτεί μία νέα εποχή, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στον χειμαζόμενο τα τελευταία χρόνια χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη δεξαμενή που εγκαθιστά η COSCO στο Πέραμα, στο πλαίσιο της σημαντικής επένδυσης των 55 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο λιμάνι.

Η νέα πλωτή δεξαμενή τύπου Panamax «Πειραιάς ΙΙΙ», κατέπλευσε με το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών της COSCO, τα ξημερώματα της Κυριακής παρουσία του προέδρου του ΟΛΠ Κάπτεν Φου. Οι εργασίες τοποθέτησής της είναι πυρετώδεις και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το πρώτο πλοίο για επισκευή.

Η νέα δεξαμενή έχει ανυψωτική ικανότητα 22 χιλιάδων τόνων, μεταφορική ικανότητα 80 χιλιάδων τόνων, και θα μπορεί να επισκευάζει πλοία μέχρι 240 μέτρα μήκος και 35 μέτρα πλάτος.

Στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αυτή την περίοδο εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως:
-Αναβάθμιση κρηπιδότοιχου
-Ανακατασκευή δαπέδων
-Επισκευή /ανακατασκευή σιδηροτροχιών
-Βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων

Με τις νέες επενδύσεις του κινεζικού γίγαντα της Cosco o Πειραιάς συγκαταλέγεται δικαίως πλέον ανάμεσα στα κορυφαία 100 εμπορευματικά λιμάνια παγκοσμίως και καθίσταται σημαντικός κόμβος για τις διεθνείς μεταφορές στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ρεπορτάζ: Καπόγλης Νίκος

Πηγή: ΕΡΤ1

The post Εγκατάσταση μεγάλης πλωτής δεξαμενής στο Πέραμα (video) appeared first on ert.gr.Πηγή:ert.gr