Δικάζονται οι ναυτικοί του «Λασσαία»- Δεν διέθετε νόμιμα πιστοποιητικά κατά την απάντληση

Δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε η εισαγγελία Πειραιά εναντίον του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του πετρελαιοφόρου «ΛΑΣΣΑΙΑ», στο οποίο μετά από έλεγχο των λιμενικών αρχών εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος χωρίς νόμιμα παραστατικά, ενώ απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ. Η εισαγγελέας παρέπεμψε τους δύο ναυτικούς να δικαστούν αύριο από το τριμελές πλημμελειοδικείο.

Περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών, στις δεξαμενές έρματος του π «ΛΑΣΣΑΙΑ».

Όπως αναφέρουν πηγές από το Λιμενικό Σώμα, η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί, ενώ ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός που συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο καυσίμων οδηγήθηκαν το μεσημέρι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Εισαγγελία Πειραιά.
Το πλοίο, το οποίο έχει κατασχεθεί βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου, ενώ στο βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ακόμη δεν έχει προσεγγίσει άλλο πετρελαιοφόρο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία της απάντλησης των καυσίμων που έχει στις δεξαμενές του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

Σχετική είδηση:Η αυτοψία στις ακτές του Σαρωνικού – ‘Αλλο πλοίο στην απάντληση


Δείτε εδώ: Δικάζονται οι ναυτικοί του «Λασσαία»- Δεν διέθετε νόμιμα πιστοποιητικά κατά την απάντληση