Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Με άρωμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας (video)

Άρωμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας έχει η ανανεωμένη δημοτική αγορά της Κυψέλης. Τα οκτώ νέα καταστήματα με προϊόντα απ` όλη την Ελλάδα και οι χώροι που φιλοξενούν δράσεις πολιτισμού, αποτελούν ένα νέο πόλο έλξης, σε μια από τις πιο παραδοσιακές γειτονιές της Αθήνας.

Χαρίζοντας τον παλιό, χαλασμένο σου υπολογιστή βοηθάς εκτός από το περιβάλλον και τους μαθητές ενός σχολείου στην Κυψέλη. Όλα αυτά, στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Οκτώ ιδιαίτερα καταστήματα συστεγάζονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Η γωνιά των μικρών παραγωγών με προϊόντα από όλη την Ελλάδα, το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο, μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και γεύσεων.

Παράλληλα με τα καταστήματα θα λειτουργεί ένα κέντρο εκπαίδευσης, εκμάθησης όπου θα γίνονται δωρεάν είτε με μικρό κόστος, μαθήματα μουσικής, φωτογραφίας, γλωσσών ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, και σεμινάρια.

Το ωράριο των καταστημάτων και οι υπηρεσίες θα είναι μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ τα μαθήματα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

www.ert.grΠηγή ert.gr