Έρευνες για τον εντοπισμό του Κ. Μπαρμπαρούση – Περιπετειώδης καταδίωξη στην εθνική οδό (video)

Μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία για τη σύλληψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση.

Λίγο μετά τις 21:00 μάλιστα πραγματοποιήθηκε καταδίωξη του ΙΧ στο οποίο επέβαινε ο βουλευτής από περιπολικά, καθώς ανέπτυξε ταχύτητα για να μην σταματήσει στο αστυνομικό μπλόκο που είχε στηθεί στη γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη στην περιοχή Ρίου Αντιρρίου, μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψής του. Ο βουλευτής αναμενόταν να καταφύγει στην περιοχή του Αγρινίου, όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή διέσχισε τη γέφυρα χωρίς να σταματήσει και όταν τα περιπολικά κινήθηκαν εναντίον του, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα.

Η αστυνομία δεν έστησε νέο μπλόκο λόγω του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος, με αποτέλεσμα ο Κώστας Μπαρμπαρούσης να καταφέρει να διαφύγει στρίβοντας σε επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στα χωριά ανάμεσα σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, όπου και εστιάζεται πλέον η έρευνα της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας σε βάρος του, από την εισαγγελία, με αφορμή τις πρωτοφανείς δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Αν. Μανιώτης

Σχετική είδηση: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας κατά Κ. Μπαρμπαρούση (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr