Έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ – Μήνυμα Δ. Κουτσούμπα

Έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ εγκαινίασε το απόγευμα στο πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» ο Δημήτρης Κουτσουμπας. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη διαδρομή του κόμματος μέσα από τις πιο σημαντικές στιγμές της δράσης του, από εκατοντάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα, βίντεο και μαρτυρίες. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού προέρχεται από το αρχείο του ΚΚΕ, υπάρχουν όμως και καινούρια αρχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά. Η έκθεση με τίτλο «μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μας δείχνει» θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

«Μια κόκκινη γραμμή δείχνει τον δρόμο μας. Αυτήν την κόκκινη γραμμή σας καλούμε και σήμερα να περπατήσουμε μαζί. Είναι το κόκκινο που δημιουργούν οι ποταμοί προσφοράς αίματος του Κόμματός μας, των εργατών όπου γης. Είναι το κόκκινο που ποτίζει το δέντρο της λευτεριάς, που η επιστήμη το προσδιορίζει με τη λέξη Κομμουνισμός! Κι έτσι το έμαθε ο λαός μας, έτσι το ξέρουν οι λαοί όλου του κόσμου. Είναι το κόκκινο στο οποίο προσβλέπουν οι σύγχρονοι προλετάριοι αυτού του κόσμου. Μην ξεγελαστεί κανείς από το πισωγύρισμα της ιστορίας, που ζούμε στις μέρες μας.» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εγκαινιάζοντας απόψε την έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και καλωσορίζοντας σε αυτήν την αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας (ΚΕΙ), που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Με αφορμή και τον γιορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματός μας, το διαπιστώνουμε στο καθημερινό σερβίρισμα του αντικομμουνισμού από τους κουκουεδολόγους της νέας κοπής. Παλιό και σάπιο αυτό το φρούτο. Ένα είναι το γεγονός που πασχίζουν ν’ αντιμετωπίσουν. Αυτό το Κόμμα, το τέκνο της ανάγκης, που με τη μέχρι τώρα πορεία του δικαίωσε μέρα τη μέρα, λεπτό προς λεπτό, την αποστολή του, δικαιώνει την προοπτική του», συμπλήρωσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τους επισκέπτες της έκθεσης να στοχαστούν πάνω στη διακήρυξη του προγράμματος του Κόμματος «το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά γιατί η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός, είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη, η βαθύτερη, η πιο πλατιά».

«Ο ένας αιώνας δράσης του ΚΚΕ κλείνει με μια μεγάλη παρακαταθήκη. Ο νέος αιώνας αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για νέους και νικηφόρους αγώνες ρήξης και ανατροπής του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Με τη βεβαιότητα ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων, καθώς ζούμε την εποχή του περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό, παρά τις ανατροπές και τον συνεχιζόμενο διεθνή αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων στην ταξική πάλη» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

πηγή ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr