Για τη Maria Grazia Chiuri, creative director του οίκου Dior, κάθε συλλογή αποτελείται όχι μόνο από τη σύλληψη μιας σειράς κομματιών που έχουν σχεδιαστεί για να φορεθούν από την σύγχρονη γυναίκα,  αλλά συνεπάγεται επίσης προβληματισμό για κοινωνικούς μετασχηματισμούς ή αντίδραση σε τρέχοντα γεγονότα.

“Σε ένα πλαίσιο που ευνοεί την εικόνα, η ανακάλυψη της αξίας των λέξεων μπορεί να βοηθήσει τη δημιουργία, γιατί η λέξη, σε γραφική μορφή, είναι επίσης ένα σχέδιο’’ δήλωσε η σχεδιάστρια για την φετινή της collection!

Αυτή την φορά η Chiuri συνεργάστηκε λοιπόν με την  Ιταλίδα εικαστικό Lucia Marcuci η οποία δημιούργησε έναν «καθεδρικός ναό ποίησης»  με 18  βιτρό  παράθυρα το κάθε ένα ύψος 7 μέτρων, και εκεί παρουσιάστηκε το φαντασμαγορικό φετινό show!

 

Θυμίζοντας το πολύχρωμο βιτρό των γοτθικών καθεδρικών ναών, το καθένα ήταν γεμάτο με την «οπτική ποίηση» του καλλιτέχνη, ένα στυλ δημιουργίας που συνδυάζει εικόνες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαφημίσεις, κείμενα, συλλεκτικές φωτογραφίες και πολλά ακόμη στοιχεία για την σημερινή πραγματικότητα και τα ερεθίσματα της σύγχρονης γυναίκας, όλα σε ένα δημιουργικό κολάζ εικόνων!

Η συλλογή έχει το όνομα ‘ Cathedral of Poetry ’ και για μία ακόμη φορά η Chiuri μας εντυπωσίασε με τις δημιουργίες της. Αέρινες σιλουέτες αλλά και πολυτελή υφάσματα, φιγούρες με διαφάνειες και μεγάλη ποικιλία από pastel αποχρώσεις.

 

 

Tie dye τεχνικές σε πανωφόρια και μακριές φούστες, χειροποίητα κεντήματα σε υπέροχα φορέματα, δαντέλα σε λευκό χρώμα και rope σανδάλια δημιούργησαν μία απόλυτα εμπνευσμένη συλλογή συνδυασμένα με μοναδικά head pieces.

 

Φωτογραφίες Splash

Δες όλο το show εδώ:

 

Πηγή:tlife.gr